Συμβουλές για τη φροντίδα που αξίζει η επιδερμίδα μας (από την ομάδα BioSil)

Ξεκινάμε από τα τρία απαραίτητα «ΜΗΝ»

  1. Να μην καπνίζουμε
  2. Να μην εκθέτουμε το δέρμα μας απροστάτευτο στον ήλιο
  3. Να μην πηγαίνουμε ποτέ για ύπνο χωρίς να έχουμε καθαρίσει σχολαστικά το δέρμα μας

ΚΑΙ συνεχίζουμε με τα τέσσερα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθούμε:

  • Καθαρισμός του δέρματος σε καθημερινή βάση (πρωί – βράδυ)
  • Καλλυντική περιποίηση
  • Αντηλιακή προστασία και
  • Λήψη BioSil (πρωί – βράδυ)

Eίναι σημαντικό να καθαρίζουμε το δέρμα μας σχολαστικά, πρωί και βράδυ, με το κατάλληλο προϊόν, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τις ανάγκες και την ηλικία του.

Πρέπει να προσέξουμε ώστε το καθαριστικό που θα χρησιμοποιήσουμε να σέβεται τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος, να μην τον τραυματίζει και να μην αφαιρεί τα λιπαρά του στοιχεία, γιατί τότε θα έχουμε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Και «γιατί πρέπει να καθαρίζουμε το δέρμα μας και πρωί και βράδυ;»

Γιατί το βράδυ είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αλλά και όλα εκείνα τα ενοχλητικά στοιχεία που εναποτίθενται στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το πρωί για να αφαιρέσουμε τα προϊόντα μεταβολισμού που παράγει το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποια πρέπει να είναι η καθημερινή ρουτίνα στην φροντίδα του δέρματος και με ποια σειρά πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης;

  • Το πρωί: Αφού καθαρίσουμε το δέρμα μας και το τονώσουμε με μια τονωτική λοσιόν, θα χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για το κάθε δέρμα. Ξεκινάμε με την κρέμα ματιών και στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την ενυδατική μας κρέμα, η οποία είναι πρέπει να έχει και αντηλιακή προστασία. Αν δεν έχει θα πρέπει να εφαρμόσουμε ξεχωριστά αντηλιακή κρέμα και αυτό κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.  Είναι δε,  πολύ σημαντικό, όταν εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο, να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε δυο με τρεις ώρες. Τέλος με το πρωινό μας γεύμα  λήψη 1 κάψουλα ή 5 σταγόνες BioSil.
  • Συνεχίζετε με το μακιγιάζ, εάν μακιγιάρεστε σε καθημερινή βάση.
  • Το βράδυ: Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του καθαρισμού, ξεκινάμε πάντα με τα ειδικά προϊόντα κρέμα ματιών, πιθανά serum και ολοκληρώνουμε με την κατάλληλη κρέμα νυκτός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας αποκαθιστά τις βλάβες του το βράδυ, γι’ αυτό είναι σημαντική η βραδινή του περιποίηση. Τέλος μην ξεχάστε τη λήψη της 2ης κάψουλας ή τις  5 σταγόνες BioSil της ημέρας !!!